NIEUWSBERICHTEN

Welkom op de nieuwspagina van Sneek HiFi. Op deze pagina komen alle nieuwtjes te staan die te melden zijn omtrent onze merken.


Raven Draaitafels - Het zwarte goud

Sinds kort is Sneek HiFi importeur van het bekende draaitafelmerk Raven. Op de High end in Munchen hebben we opnieuw kennis kunnen maken met de modellen van het merk.  

 


Lyra nieuws - Japan ontwikkelt analoog door

Lyra heeft in de afgelopen periode de uitrol van de vijfde generatie elementen afgerond. Alle elementen maken gebruik van een aangepaste geometrie. De hoek van de naald is geoptimaliseerd met de aanbevolen naaldkracht, waar vaak een hoek aangehouden wordt tijdens het productieproces.

In Lyra elementen wordt vaak gebruik gemaakt van een a-symetrische opbouw van het element waardoor resonanties gedempt worden.

De aangepaste hoek, gecombineerd met hoogwaardige materialen en vormen zorgen voor een zeer hoorwaardige geluidsweergave! 

Lyra Delos

Lyra Kleos

Lyra Skala

Lyra Titan i

Lyra Atlas

Lyra SPT

Mono elementen en overige producten zijn ook via ons verkrijgbaar.


Goldenote nieuws - Kleine componenten, grote klank

Naast een vernieuwing van de bekende modellenserie heeft Goldenote een serie electronica uitgebracht in een klein kastje. De volledige serie bestaat uit:

Voorversterker/hoofdtelefoonversterker HP-7

Mono eindversterker M-7

Stereo geintegreerde versterker AP-7

Phono voorversterker PH-7

USB DAC DAC-7

CD-speler CD-7

Externe voeding PSU-7


Isophon nieuws - Uitstekend klinkende ribbenkasten

In de nieuwe Berlina serie van wordt gebruik gemaakt van een opbouw met ribben. De ribben worden op elkaar gestapeld en daarna vastgedraaid. Naast de bijzondere opbouw zijn ook de filters opnieuw ontwikkeld. De filters hebben een stijlheid van meer dan 50dB en de filters zijn gebalanceerd opgebouwd. Al met al bijzondere speakers met een bijzondere klank. De Berlina RC11 is niet voor niets door het blad Stereoplay getest als de beste speaker tot nu toe getest. Nieuwe Isophon modellen zijn:

Isophon Berlina RC11

Isophon Berlina RC9

Isophon Berlina RC7


Sneek HiFi importeert Lyra

Lyra elementen worden in Japan gemaakt door een team van specialisten. Op dit moment is men aan het werk om een serie Lyra elementen van de vijfde generatie te ontwikkelen. Het eerste element uit deze serie is al geintroduceerd: de Skala. En we verwachten binnen enkele weken het tweede element uit deze serie: de Delos.


Nieuwe Goldenote Valore draaitafel

De nieuwe Goldenote Valore draaitafel is een heel interessant aanbod. Een complete Goldenote draaitafel voor 790 euro! Op de Valore is de nieuwe B5sc arm gemonteerd en ook het Babele element zit hier in. De Valore is leverbaar in 3 verschillende kleuren: wit, zwart en paars.

Goldenote Valore


Nieuw Goldenote instap element

Voor de eerste keer in de geschiedenis lanceert Goldenote een MM element. MM elementen zijn goedkoper te produceren dan MC elementen, hierdoor kost dit element slechts 95 euro.

Goldenote 
      
 
 Babele MM


Losse voeding voor Goldenote Phono's (15 augustus 2009)

In Italie is de afgelopen tijd een losse voeding (PSU) ontwikkeld voor de Phono 1 en Phono 2. De nieuwe versies van de Phono 1 en Phono 2 hebben nu dan ook de toevoeging PSU gekregen. Ze zijn voorzien van een DIN aansluiting voor de PSU.

De Goldenote Phono PSU is verkrijgbaar voor 695,--.


Blacknote DSA150

Blacknote is een aantal jaren geleden begonnen met de ontwikkeling van digitale versterkers. Al in 2006 werd door de fabrikant aangegeven dat ze waren gestart met de ontwikkeling van digitale versterkers. De Blacknote DSA serie is het resultaat van deze jarenlange ontwikkeling.

De komende tijd worden diverse modellen uitgebracht die oplopen qua vermogen. Op dit moment zijn de modellen van 100 watt en 150 watt leverbaar. De komende tijd wordt dit uitgebreid met modellen tot 500 watt.

DSA100 (PDF). Verkrijgbaar voor 1995,-- euro

DSA150 (PDF). Verkrijgbaar voor 3995,-- euro

Afbeeldingen:

DSA100

DSA150


4 juli 2009

Tegenhanger van Goldenote apparaten

De productlijn van Blacknote is uitgebreid met een tweetal versterkers die zowel qua technisch als optisch ontwerp met de top meekunnen. Volgens de ontwerper is het een sterke tegenhanger van de Goldenote Demidoff versterker.

Het gaat om twee versterkers met een verschil in vermogen. De DSA100 levert 100 watt per kanaal aan 1, 2, 4 of 8 ohm, de DSA150 levert 150 watt per kanaal aan 1, 2, 4 of 8 ohm. Zodra we meer over de klank kunnen vertellen is het op deze pagina te lezen.

Alle Blacknote apparaten op een rijtje:

Apparaten Prijs
CD/SACD spelers
CDP300 2995
SACD300 3995
USB streamers
DSS15 1490
DSS15 Tube 2275
DSS30 2490
DSS30 Tube 3295
DSS30 scherm (aan te sluiten op RS232 poort) 495
Versterkers
DSA100 1995
DSA150 3995

Hieronder volgt nog een afbeelding om het vergelijk met de cd speler te kunnen maken:


4 juli 2009 (Bron: www.audioselectief.nl)

Nieuwe Isophon speakers

De Isophon Tofana en Isophon Odessa zijn tijdens de Munchen High End show voorgesteld. De Isophon Tofana is als topmodel boven de Arraba geplaatst en wordt deels actief aangestuurd. Ook voor liefhebbers van monitoren is nieuws te melden van Isophon. De Odessa is een monitor die ontwikkeld is met de nieuwste Accuton mid/laag units. De fabrikant omschrijft ze als snel, open en dynamisch: voor de liefhebbers van monitor speakers. Bijzonder om aan te geven: het filter is in te stellen voor plaatsing ingesloten op een boekenplank en vrij op een stand.

Afbeelding: De isophon Tofana in Munchen. Het laag en het hoog zijn van elkaar gescheiden.

Isophon Tofany

Afbeelding: De Isophon Odessa op bijpassende stand.

Isophon Odessa

Afbeelding: De volledige Isophon opstelling

Afbeelding: de Isophon Casiano (L) en de Isophon Arraba (R)


www.blacknote.eu

In de voorlichting tijdens de show in Rotterdam is een fout in de communicatie geslopen. De site van Blacknote producten is: www.blacknote.eu.

Blacknote levert de volgende producten:

DSS15 USB speler (Binnenkort leverbaar)

DSS30 USB speler

DSS30 Tube USB speler met buis

CDP300 CD speler

SACD300 SACD speler


1 april 2009

Succesvolle show in Hotel Engels in Rotterdam

Tijdens de show in hotel Engels in Rotterdam heeft Sneek HiFi gedemonstreerd met een aantal producten. Gebruik is gemaakt van de Isophon Vescova Keramiek luidspreker met Isophon Clearwater luidsprekerkabel. Een groot aantal mensen reageerde positief op de Blacknote DSS30 Tube. Velen waren verbaasd dat muziek van een USB stick zo goed kan klinken. De muziek is zo goed als het op de USB stick gezet is. De oplettende bezoeker heeft als statisch model een Goldenote Phono2 naast de Blacknote DSS30 Tube zien staan.

In de Doelen heeft Musical Reality gedemonstreerd met een Raven One draaitafel met daarop gemonteerd een Goldenote B5 Titanium arm en een Goldenote Boboli element. Deze was aangesloten op de Goldenote Pamphili phono voorversterker.


4 februari 2009

Sinds kort bij Sneek HiFi : Isophon luidsprekers! Klik hier voor een link naar de fabrikant.

Isophon, een Duitse luidsprekerfabrikant, produceert sinds 1929 high end luidsprekers. Bij een aantal zullen de met bandpass systeem uitgevoerde Galileo, Enigma, V en Europa II een bel doen rinkelen. Sinds een aantal jaren is naar de met bandpass uitgevoerde systemen een lijn geintroduceerd met de bekende Thiel keramische units. De Vescova, Cassiano en Arraba staan al sinds ruime tijd goed aangeschreven.

Binnenkort -live- te beluisteren, informeer naar adressen waar de luidsprekers opgesteld staan.

De Vescova en Corvara

              

Op de afbeelding: De Isophon Vescova


 

 December 2008

Bluenote heeft zojuist aangekondigd verder te gaan als Goldenote. Dit houdt in: dezelfde producten, dezelfde kwaliteit, alleen een andere naam..

Daarnaast introduceert Goldenote een nieuw merk digitale apparatuur: Blacknote. Van CD-spelers, SACD-spelers en digitale versterkers tot de bijzondere DSS serie. Met deze laatste serie is het mogelijk digitale signalen (USB, Coax) direct van een bron in muziek om te zetten. USB-stick of harde schijf inpluggen en klaar.


12 april 2008

De Phono1 is ge-update. Een betere scheiding van de netspanning en de versterker verhogen de kwaliteit aanzienlijk. De MKIII heeft nu ook de mogelijkheid om netkabels te wisselen. Er zijn behoorlijk wat veranderingen doorgevoerd, maar de prijs is gelukkig op hetzelfde niveau gebleven. Op hifi.nl staat een nieuwsbericht. Klik hier.


23 februari 2008:

Sinds lange tijd heeft de Sneek HiFi site een wel verdiende update gehad. De voornaamste wijzigingen zitten hem in het updaten van de producten, het toevoegen van de nieuwste prijslijst en alle links naar de Bluenote website werken weer goed.

Mvg,

De webmaster


Music Emotion heeft in zijn april-uitgave op het gebied van Phono Voorversterkers flink uitgepakt. Jan de Jeu beschrijft in zijn test onder andere de Bluenote Phono1 en de Pamphili. Deze twee versterkers kunnen de concurrentie zeer goed aan en de Phono1 wordt aan het einde zelfs als tip meegegeven.


Op Hifi.nl is een recensie verschenen van de Bluenote Phono1 MKII Phono Voorversterker. Eric de Boer vertaald zijn ervaringen met de Phono1 naar het digitale papier. Hij omschrijft de Phono1 als: “Sleutelwoorden zijn rust, controle en emotie, maar met passie!” Klik hier voor de recensie.


Begin mei is een bezoek gebracht aan de Bluenote fabriek in Florence. Klik hier voor een fotoverslag. (11-05-06)


In het mei nummer (5-2006) van Music Emotion staat een test van de Bluenote Stibbert MKII Tube CD-speler. (26-04-06)


In het mei nummer (5-2006) van het blad voor de klassieke luisteraar "Luister" staat een review van een Piccolo clear package met B-5 MKII arm met Benz Micro ACE M element. Ook is in deze test een omschrijving van de Bellavista Signature met Borromeo arm en Jan Allaerts MC1 Boron te vinden. (26-04-06)


Zaterdag en zondag 1 en 2 april vond High Fidelity Antwerpen plaats. We zijn erg tevreden over de demo die we daar neer hebben kunnen zetten. De reacties zijn heel positief. Klik hier voor een fotoverslag.


Aankondiging Bluenote op High Fidelity Antwerpen 1 en 2 april 2006. Begin april wordt in Antwerpen High Fidelity Antwerpen 2006 georganiseerd. Sneek HiFi is deze dagen aanwezig om u het Bluenote assortiment te tonen en te demonstreren


Rene van Es heeft op Hifi.nl de Bluenote Bellavista Signature met Borromeo en Jan Allaerts MC1 Boron getest.


Er staat een Showverslag van de analoge show/meeting bij Audio Selectief op 10 en 11 februari in Music Emotion nummer 3 – 2006.


Foto’s van de analoge show/meeting bij Audio Selectief op 10 en 11 februari.


Showverslag van de analoge show/meeting bij Audio Selectief op 10 en 11 februari door Rene van Es op Hifi.nl


 

 

Baldinotti
  SignatureB-5 TitaniumBellavista met
  B-5 arm